Muzeul de Arta Constanța

Cu un patrimoniu de peste 7000 opere de artă românească, Muzeul de artă reprezintă un punct de referință pe harta culturală a orașului, prin valoarea și importanța exponatelor.

Expoziţia de bază a muzeului constănţean este structurată pe nuclee monografice/ săli ale maeştrilor şi sugerează o imagine complexă a creaţiei fiecăruia, dar şi a direcţiilor de evoluţie din perioada modernă a artei româneşti.

Odata intrati in muzeul, vizitatorii sunt intampinati de operele artistilor din perioada de debut a picturii romanesti (sec. al XIX-lea). In aceasta sectiune sunt expuse opere de referinta ale lui Nicolae Grigorescu, Stefan Luchian, Theodor Aman si Nicolae Tonitza. Ne vedem obligati sa subliniem faptul ca muzeul detine colectia intreaga a pictorului Tonitza, ceea ce inseamna peste 70 de lucrari.

Un moment important in istoria Muzeului de Arta din Constanta s-a petrecut in anul 1990, atunci cand lucrarile din vila de protocol a lui Nicolae Ceausescu de la Neptun au fost donate institutiei. Atunci au intrat in posesia muzeului picturi si sculpturi ale unor celebri artisti romani.

De-a lungul deceniilor sale de existenţă muzeul a editat cataloage de expoziţii, studii şi cărţi de specialitate, cercetări de antropologie culturală şi urbană, axate pe problematici specifice artei moderne şi spaţiului dobrogean.

Aici gasiți programul de vizitare si adresa Muzeului de Artă Constanța:

B-dul Tomis nr. 82 – 84

Program: 10:00 – 18:00 (vara); 9:00 – 17:00 (iarna); luni, marţi: închis

Hotel Parc susține promovarea orașului Constanța si a stațiunii Mamaia, prin a oferii toate informațiile necesare turiștilor si nu numai. 

Scroll to Top